Европейският съд за правата на човека осъди отново Русия за унизително отношение

...
Европейският съд за правата на човека осъди отново Русия за унизително отношение
Коментари Харесай

Европейският съд за правата на човека осъди Русия за унизително отношение към Навални |

Европейският съд за правата на индивида осъди отново Русия за унизително отношение към опозиционния водач Алексей Навални, предаде БТА. 

В края на август 44-годишният Навални припадна в аероплан на път от Томск за Москва, откакто пил чай на летището. Самолетът кацна спешно в сибирския град Омск, в чиято болница го сложиха в кома. Няколко дни, по-късно той бе изместен в Германия след първична опозиция от страна на Русия, която отпадна след намесата на водачите на Франция и Германия Еманюел Макрон и Ангела Меркел. Малко по-късно екипът на опозиционера заяви за нови разкрития, съгласно които Навални е бил токсичен от нервнопаралитично вещество от вида " Новичок ", създадено за военни цели по руско време. Москва отхвърли тези изказвания. Германските заключения бяха доказани от френска и шведска лаборатории. През септември Навални бе изписан от берлинската болница " Шарите ". В началото на октомври. Към този миг той към момента се намира в Германия и се възвръща.

Решението, постановено през днешния ден от съда, е по тъжба, импортирана от Навални и различен съветски опозиционер - Вадим Гунко. 

Съдът постанови през днешния ден с единогласие, че Русия е нарушила текстове от Европейската спогодба за правата на индивида, забраняващи унизителното или нечовешко отнасяне, правото на независимост и сигурност, както и на обективен развой.

Москва ще би трябвало да заплати 8500 евро на Навални и 7500 евро на Гунко за породени морални вреди.

Европейският съд за правата на индивида към този момент е осъждал доста пъти Русия за малтретиране на Навални - юрист по специалност и деятел, борещ се против корупцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР